NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter μας ώστε να λαμβάνετε τα νέα μας.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τοσίτσα 11, Εξάρχεια
Αθήνα 10683
T: 210 8229133
E: ees@ath.forthnet.gr

Νέα της Ε.Ε.Σ.

Aναζήτηση

8/9/2014

|

ΕΕΣ

Πρόσκληση για συμμετοχή στην νέα σειρά τηλεοπτικών ντοκιμαντέρ "ΕΣ ΑΥΡΙΟΝ ΤΑ ΣΠΟΥΔΑΙΑ"

Αθήνα, 8 Σεπτεμβρίου 2014

 

 

Στα πλαίσια της υλοποίησης συμφωνίας της SEE-Εταιρείας Ελλήνων Σκηνοθετών με την ΝΕΡΙΤ για την ανανέωση της σειράς ντοκιμαντέρ με τον τίτλο «ΕΣ ΑΥΡΙΟΝ ΤΑ ΣΠΟΥΔΑΙΑ», καλούμε όσα μέλη του σωματείου μας επιθυμούν να συμμετάσχουν στην υλοποίησή της, έως την Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2014 να καταθέσουν:

 

Α) Αναλυτική πρόταση ιδέας και σεναρίου, στέλνοντάς την στο e-mail του σωματείου (ees@ath.forthnet.gr), για να γίνει η επιλογή των προτάσεων.

 

Β) Δήλωση αποδοχής του προσώπου που θα αναδειχτεί από το κάθε επεισόδιο.

 

Ύστερα από απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας Ελλήνων Σκηνοθετών, η υλοποίηση των ντοκιμαντέρ θα γίνει εξίσου από παλαιά και νεώτερα μέλη. Από την κατάθεση προτάσεων εξαιρούνται μόνον τα μέλη του Δ.Σ. της Ε.Ε.Σ.. 

 

 ΠΛΑΙΣΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΙΔΕΑΣ

 

 «ΕΣ ΑΥΡΙΟΝ ΤΑ ΣΠΟΥΔΑΙΑ»

ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΣΕΙΡΑΣ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ

Διάρκεια επεισοδίου 30΄ λεπτά

 

 

Οι Έλληνες δημιουργοί στρέφουν το φακό τους ξανά στην άλλη Ελλάδα, την αθόρυβη Ελλάδα της δημιουργίας και της καινοτομίας. Κινηματογραφούν το Aύριο, εστιάζοντας στους νέους Έλληνες, επιχειρηματίες και επιστήμονες που καινοτομούν και δημιουργούν νέα προϊόντα και υπηρεσίες με ίδιες δυνάμεις και κεφάλαια. Είναι επίσης οι νέοι καλλιτέχνες που καλλιεργούν την Τέχνη και θα συνεπάρουν μεθαύριο όλη την οικουμένη, όπως άλλοτε ο Χατζηδάκις, ο Θεοδωράκης, ο Ελύτης και οι άλλοι επώνυμοι προηγουμένων γενεών.

 

Με εξωστρέφεια, μεράκι και φαντασία, η νέα σειρά της Ν.Ε.Ρ.Ι.Τ. θα αναδείξει τα ιδιαίτερα γνωρίσματά και τα πλεονεκτήματά της νέας γενιάς των συμπατριωτών μας.

 

Είναι οι αυριανοί πρωταθλητές, νομπελίστες, επιχειρηματίες, καλλιτέχνες. Οι πρωταγωνιστές της σειράς κυνηγούν το όνειρο σαν άλλος Οδυσσέας. Δεν έχει σημασία ο προορισμός αλλά το ίδιο το ταξίδι, με αισιοδοξία, αυτοπεποίθηση και πείσμα. Οι κακοτοπιές και οι πρόσκαιρες αποτυχίες δεν τους αποθαρρύνουν. Είναι νικητές και το ξέρουν.

 

Ενδεικτικά παραδείγματα:

 

 Ο αυριανός πρωταθλητής, αναρρώνει σήμερα από τραυματισμό, χωρίς την υποστήριξη παραγόντων ή χορηγών. 

 

Ο διεθνούς φήμης μουσουργός του αύριο, εξασκείται ώρες ολόκληρες μοναχός του σε μια κρύα αίθουσα με σοβάδες που πέφτουν.

 

Ο καινοτόμος επιχειρηματίας της νέας τεχνολογίας, γράφει κώδικα σε ένα κοινό φορητό υπολογιστή στο υπόγειο του πατρικού του.

 

Όλοι αυτοί οι νέοι άνθρωποι αντιμετωπίζουν δυσκολίες και αναποδιές αλλά στηρίζονται στις δικές τους δυνάμεις και πετυχαίνουν το στόχο τους. Δεν έχουν ίσως τις ιδανικές συνθήκες για να δημιουργήσουν, αλλά έχουν πίστη στον εαυτό τους και τις δυνατότητές τους. Ξέρουν ποιοι είναι, πού πάνε και κυνηγούν το όραμά τους με όλο τους το είναι.

 

Η Δημόσια Ελληνική Τηλεόραση έχει χρέος και αποστολή να φωτίσει τα επιτεύγματα και τα ταλέντα αυτών των αθόρυβων νέων που αξιοποιούν στο μέγιστο ό,τι τους δόθηκε, με ασίγαστη θέληση να πραγματοποιήσουν τα όνειρα τους.

 

SEE-Εταιρεία Ελλήνων Σκηνοθετών

 Site by Webrelations