NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter μας ώστε να λαμβάνετε τα νέα μας.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τοσίτσα 11, Εξάρχεια
Αθήνα 10683
T: 210 8229133
E: ees@ath.forthnet.gr

ΕΣΠΙΡΙΤΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΣ

Διεύθυνση   Fax
Τηλέφωνο 210 7482505, 6977467274 E-mail theodorosespiritou@yahoo.gr

 ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΕΣΠΙΡΙΤΟΥ

 

 Ο Θεόδωρος Εσπίριτου είναι απόφοιτος του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πατρών και απόφοιτος της Δραματικής Σχολής της Ευγενίας Χατζίκου. Παρακολούθησε εργαστήρια του Τρίτου Θεάτρου στην Ιταλία και συμμετείχε στα σεμινάρια των διεθνών θεατρικών ομάδων ODIN, FARFA και του R. CHIESLAC, ηθοποιού του Γκροτόφσκι.

Έχει σκηνοθετήσει μέχρι τώρα 39 παραστάσεις και 9 δρώμενα και αναλόγια, στο Εθνικό Θέατρο, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, στα ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καλαμάτας, Πάτρας, Σερρών, Κοζάνης, Ιωαννίνων και σε ανεξάρτητες ομάδες.

Παραστάσεις του έχουν παρουσιαστεί στο Εθνικό Θέατρο, στη β΄ Biennale Θεσσαλονίκης, στη «Θεατρική Άνοιξη» στο πλαίσιο της Θεσσαλονίκης Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης, στο Κολλέγιο Αθηνών, στο φεστιβάλ της Διεθνούς Θεατρικής Συνάντησης, στο Γαλλικό Ινστιτούτο Βόλου, στην Ιταλία, στη F.Y.R.O.M., στο Βέλγιο, στη Γαλλία και στη Ρουμανία.

 

Από το 1994 ως το 2000 ήταν καλλιτεχνικός διευθυντής και εισηγητής του εκπαιδευτικού προγράμματος, πανελλήνιας εμβέλειας, «Ιούλιος, μήνας θεατρικής εκπαίδευσης στα Χανιά» του Πολιτισμικού Νότου.

 

Ίδρυσε το Studio Θεατρικών Ερευνών και το επιχορηγούμενο από το Υπουργείο Πολιτισμού «Θέατρο του Μαρτίου». 

 

Στο θέατρο παρουσιάστηκαν τα έργα του, «Inferno, εικόνες μιας έκθεσης», και -με μορφή αναλογίου- «Ηλέκτρα, το τέλος της παράστασης», «Delirium tremens» και «Η σχεδία της Μέδουσας». Με μορφή μουσικού αναλογίου παρουσιάστηκε «Η μικρή σειρήνα» σε μουσική Χρίστου Θεοδώρου.

 

Συνεργάστηκε για τον σχεδιασμό φωτισμού, με το μουσικό σχήμα ΕΝ ΧΟΡΔΑΙΣ που παρουσιάστηκε στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, στο Palais des Beaux-Arts των Βρυξελλών και στο φεστιβάλ της Πέτρας, στην Πετρούπολη.

 

Έχει παραδώσει σεμινάρια θεάτρου σε ομάδες Ελλήνων και ξένων στην Αθήνα, στη Νέα Μάκρη, στο Κομμένο Άρτας, στα Χανιά, στην Κοζάνη, στην Πτολεμαΐδα, στη Θεσσαλονίκη, στους Δελφούς και στη Χάλκη. Για την παράδοση σεμιναρίων έχει συνεργαστεί με το Εθνικό Θέατρο, την Ευρωπαϊκή Ένωση, τη Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς, τις Νομαρχιακές Επιτροπές Λαϊκής Επιμόρφωσης, το Εθνικό Ίδρυμα Νεότητας, το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης, το Πανεπιστήμιο Αθηνών και ιδιωτικούς φορείς.

 

Ως καθηγητής Υποκριτικής και Σωματικού Θεάτρου, έχει συνεργαστεί από το 1993 μέχρι σήμερα, με το Τμήμα Υποκριτικής Θεάτρου-Κινηματογράφου του δημοσίου ΙΕΚ Αμαρουσίου, με το τμήμα Β.Α. in Performing Arts του Athens Metropolitan College του εκπαιδευτικού οργανισμού ΑΚΜΗ σε συνεργασία με το Queen Margaret University του Εδιμβούργου, με το Εργαστήρι Υποκριτικής «Άκης Δαβής», με τις Ανώτερες Σχολές Δραματικής Τέχνης «Αρχή» της Νέλλης Καρρά, «Πρόβα» της Μαίρης Ραζή, με το Σύγχρονο Θέατρο Αθήνας-Ανώτερη Δραματική Σχολή του Γιώργου Κιμούλη, με την Ανώτερη Σχολή Δραματικής Τέχνης «Δήλος» της Δήμητρας Χατούπη, με την Ανώτερη Σχολή Δραματικής Τέχνης του Δήμου Αγίας Βαρβάρας και με το Acting Anatomy Studio της Ρούλας Πατεράκη.

 

 

 

 

 

 

 

 

ΣΚΗΝΟΘΕΤΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ

ΣΕ ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΗΜΙΚΡΑΤΙΚΕΣ ΣΚΗΝΕΣ

 

ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ. (22 Μαΐου 2008). Σκηνοθεσία του έργου της Βασιλικής Νευροκοπλή «Το παραμύθι της Μουσικής» σε μουσική Κ. Καλαϊτζίδη, με τη συνδιοργάνωση του Υπουργείου Πολιτισμού (Διεύθυνση Ευρωπαϊκής Ένωσης), του Ιδρύματος Anna Lindh και του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού.

 

ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ. (2007). Σκηνοθετική επιμέλεια του έργου της Β. Νευροκοπλή «Το παραμύθι της Μουσικής» σε μουσική Κ. Καλαϊτζίδη.

 

ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ. (1999-2000). Πειραματική σκηνή. Σκηνοθεσία του έργου του Δημήτρη Δημητριάδη «Πεθαίνω σα χώρα».

 

ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ. (1997). Πειραματική σκηνή. Σκηνοθεσία του έργου της Κωνσταντίνας Δούκα «Η σοφίτα».

 

ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καλαμάτας. «Η Φαύστα» του Μποστ. (1990). Παρουσιάστηκε επίσης στο Φεστιβάλ Περιστερίου και στο Θέατρο του Κολεγίου Αθηνών, (1991).

 

ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καλαμάτας. Πρώτη σκηνοθεσία του έργου του Alfonso Sastre «Η χαμένη κούκλα» σε μουσική Πλάτωνα Ανδριτσάκη. (1988). Παρουσιάστηκε επίσης στην κεντρική σκηνή του Εθνικού Θεάτρου.

 

ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας. (1995). «Η Πεντάμορφη και το Τέρας» της Ξένιας Καλογεροπούλου και του Θ. Μοσχόπουλου.

 

ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας. (1993). Δεύτερη σκηνοθεσία του έργου του Sastre «Η χαμένη κούκλα». Παρουσιάστηκε επίσης στο Θέατρο του Κολεγίου Αθηνών και στο διεθνές φεστιβάλ της Θεατρικής Άνοιξης στη Θεσσαλονίκη, (1997).

 

ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης. Σκηνοθεσία του έργου του Αριστοφάνη «Ειρήνη» σε διασκευή Γ. Καλατζόπουλου για παιδιά και μεγάλους. Παρουσιάστηκε επίσης στην πόλη Μπίτολα της F.Y.R.O.M. (1999).

 

ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ιωαννίνων. (1996). Σκηνοθεσία του έργου του Ροντόλφ Σιρέρα «Το δηλητήριο». Παρουσιάστηκε επίσης στην Αθήνα στο θέατρο Άλφα.

 

ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Σερρών. «Αχ αυτά τα φαντάσματα» του Ε. ντε Φίλιππο. (1991).

 

 

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΕΣ ΣΤΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΘΕΑΤΡΟ

 

«Τραγέλαφος», του Γιάννη Κουτεντάκη και της Γεωργίας Αγγουριδάκη. Παρουσιάστηκε από το Θέατρο του Μαρτίου, στο Θέατρο Σημείο από τις 15 Μαΐου ως τις 9 Ιουνίου 2013. Παρουσιάστηκε επίσης στο Ανοιχτό Θέατρο του Αττικού Άλσους την Παρασκευή 19 Ιουλίου, στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δήμου Αθηναίων.

 

«Η μικρή σειρήνα», του ιδίου. Παρουσιάστηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Εθνικού Θεάτρου στο πλαίσιο των Αναγνώσεων που επιμελείται η Σίσσυ Παπαθανασίου (11 Μαΐου του 2012) και στο Διεθνές Φεστιβάλ Θεάτρου Δρόμου, με τη μορφή μουσικού αναλογίου (21, 22, 23 Σεπτεμβρίου 2012). Παρουσιάστηκε επίσης στο φεστιβάλ της Ε.Μ.ΚΕ.ΘΙ. σε συνεργασία με τον Δήμο Ζωγράφου, στο ανοιχτό θέατρο του Δήμου στις 29 Ιουνίου 2013.

 

«Don Giovanni» του Λορέντζο Ντα Πόντε. Παρουσιάστηκε στον Χώρο Τεχνών Άσκηση από τις 11 Ιανουαρίου 2011 μέχρι τις 8 Μαρτίου 2011. Η παράσταση επιχορηγήθηκε από το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού.

 

«ΙΑΓΟΥΑΡΟΣ» του Αλέξανδρου Κοτζιά. Παρουσιάστηκε από τις 12 Μαΐου ως τις 27 Ιουνίου 2009, στο Θέατρο Βαφείο. Μία παραγωγή του Θεάτρου του Μαρτίου με την επιχορήγηση του Ε.ΚΕ.ΘΕ.Χ. του Υπουργείου Πολιτισμού.

 

«Βαριετέ»: Μικτή παράσταση με τραγούδι και χορό, βασισμένη σε 14 κείμενα του Karl Valentin. Παρουσιάστηκε από το Θέατρο του Μαρτίου, στο θέατρο Βαφείο από τις 20 Οκτώβρη 2008 κάθε Δευτέρα και Τρίτη μέχρι το τέλος του χρόνου. Η παράσταση επιχορηγήθηκε από το Ε.ΚΕ.ΘΕ.Χ. του Υπουργείου Πολιτισμού.

 

«Ώσπερ Πελεκάν και τρία άσεμνα μονόπρακτα» του Πάρι Τακόπουλου. Παρουσιάστηκε από τη θεατρική ομάδα «Πρόκληση» στο Θέατρο Δίπυλον στην αίθουσα Μεθυσμενάκι. (Έναρξη 1 Φεβρουαρίου 2008).

 

«OEDIPUS THE KING» (Percussions oracle about Oedipus) του Σοφοκλή, αποσπάσματα σε μετάφραση Κ. Χ. Μύρη. Παρουσιάστηκε σε συνεργασία με την Εταιρία θεάτρου «Δήλος» και τον Νίκο Τουλιάτο, στο Διεθνές Φεστιβάλ Πειραματικού Θεάτρου της πόλης Cluj-Napoca της Ρουμανίας. (Οκτώβριος του 2007).

 

«Η χαμένη τιμή της Καταρίνα Μπλουμ» του Χάινριχ Μπελ. Παρουσιάστηκε στο Θέατρο Φούρνος. (Νοέμβρης 2005 - Ιανουάριος 2006),

 

«Inferno, εικόνες μιας έκθεσης», του ιδίου. Παρουσιάστηκε από το Θέατρο του Μαρτίου στο θέατρο Φούρνος με επιχορήγηση του Υπουργείου Πολιτισμού. (2004).

 

«Voix de Byzance», σε συνεργασία με τις Μνήμες Βυζαντίου, την Ιερά Μητρόπολη Βελγίου και το μουσικό σχήμα Εν Χορδαĩς της Θεσσαλονίκης. Παρουσιάστηκε στο Palais des Beaux-Arts στις Βρυξέλλες. (2003).

 

«1843» του Ανδρέα Στάικου. Παρουσιάστηκε από το Θέατρο του Μαρτίου στο θέατρο Φούρνος. Η παράσταση επιχορηγήθηκε από το Υπουργείο Πολιτισμού. Για τη σκηνοθεσία αυτή, ο Θ. Εσπίριτου, ήταν υποψήφιος για το βραβείο ‘Κάρολος Κουν’. (2002).

 

«Στο πανδοχείο Stimming». Μία παράσταση για τον θάνατο του Χάϊνριχ φον Κλάιστ. Παρουσιάστηκε από το Θέατρο του Μαρτίου στο θέατρο Φούρνος με επιχορήγηση του Υπουργείου Πολιτισμού. (2001).

 

«Εν τω μνησθήναι». Διδασκαλία κειμένων στην παράσταση μουσικής και λόγου, του μουσικού σχήματος «’Εν χορδαĩς» της Θεσσαλονίκης.

 

«Κλυταιμνήστρα;» του Ανδρέα Στάικου. Παρουσιάστηκε στα νεώρια Χανίων από τον Πολιτισμικό Οργανισμό «Θεατρικός Νότος». Επιχορηγήθηκε από το ΥΠ.ΠΟ. (2001).

 

«Με δύναμη από την Κηφισιά» του Δ. Κεχαΐδη και της Ε. Χαβιαρά. Παρουσιάστηκε από τον Πολιτισμικό οργανισμό «Θεατρικός Νότος» στα Χανιά με επιχορήγηση του ΥΠ.ΠΟ. (1999).

 

«Περιμένοντας τον Γκοντό» του Σ. Μπέκετ. Παρουσιάστηκε από τον Πολιτισμικό οργανισμό «Θεατρικός Νότος» στα Χανιά με επιχορήγηση του ΥΠ.ΠΟ. (1998).

 

«Κλυταιμνήστρα;» του Ανδρέα Στάικου. Παρουσιάστηκε από τον θίασο Σελλάνα στο θέατρο της 3ης Σεπτεμβρίου. Συμμετοχή στο διεθνές φεστιβάλ d’Art d’Art της Niort στη Γαλλία, στην Ιταλία και στο φεστιβάλ του Δήμου Αθηναίων. (1991).

 

«Υβόννη, πριγκίπισσα της Βουργουνδίας» του Β. Γκομπρόβιτς, από το Θέατρο Αρένα των Χανίων. (1993).

 

«Οι φασουλήδες με τη μαγκούρα» του Λόρκα, από το Αμμοθέατρο Χανίων. Παρουσιάστηκε στο Ενετικό φρούριο του Φιρκά. (1993).

 

«Η μικρή Σειρήνα», της Μ. Γιουρσενάρ, από το Θέατρο του Μαρτίου. Η παράσταση επιχορηγήθηκε από το Υπουργείο Πολιτισμού. (1992).

 

«Δεν πληρώνω, δεν πληρώνω» του Ντάριο Φο, Από τη Θεατρική Σκηνή Κοζάνης «Το Θεατροδρόμιο». (1989).

 

«Οι δούλες», του Ζαν Ζενέ. Παρουσιάστηκε στο θέατρο 3ης Σεπτεμβρίου. (1988).

 

«Μύθος, μια φορά μια νύχτα». Μία παράσταση με επινοημένη γλώσσα, βασισμένη σε συνθέσεις Σωματικού Θεάτρου. Παρουσιάστηκε στο Θέατρο Αβέρωφ. Συμμετοχή στο φεστιβάλ της Διεθνούς Θεατρικής Συνάντησης, (1987).

 

«Θεατρογραφία». Μία παράσταση βασισμένη στις αρχές του Σωματικού Θεάτρου. Παρουσιάστηκε στο κλειστό θέατρο του Δήμου Αθηναίων, στο Θέατρο Αμόρε και συμμετείχε στην 13η συνάντηση Νέων Δημιουργών στην Γκαλερί Ώρα (1987).

 

«Η δολοφονία του Μαρά», του Πέτερ Βάις, από το Θεατρικό τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών, (1986). Συμμετοχή στην Β΄ Μπιενάλε Θεσσαλονίκης.

 

«Υβόννη, πριγκίπισσα της Βουργουνδίας», από το Θεατρικό τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών. Β΄ βραβείο στους θεατρικούς αγώνες του Δήμου Αθηναίων. (1985).

 

«Ορέστης». Συγγραφή και από κοινού σκηνοθεσία με τον Αλέξανδρο Φασόη. Το έργο παρουσιάστηκε στην γκαλερί Ώρα, στις γιορτές της Άνοιξης, στο Γαλλικό Ινστιτούτο Βόλου, στο θέατρο Αμόρε στα πλαίσια του φεστιβάλ «Δρόμοι 84» κ.λ.π. (1983).

 

 

ΔΡΩΜΕΝΑ ΚΑΙ ΑΝΑΛΟΓΙΑ

 

Χιροσίμα-δράση Ι. Παρουσιάστηκε στη Χάλκη με την υποστήριξη της Γ.Γ.Νέας Γενιάς.

Χιροσίμα-δράση ΙΙ. Παρουσιάστηκε στην παραλία του Παλαιού Φαλήρου.

Ηλέκτρα, το τέλος της παράστασης του ιδίου. Παρουσιάστηκε με τη μορφή αναλογίου στην γκαλερί Ώρα. Τον κεντρικό ρόλο διάβασε η Υβόννη Μαλτέζου.

This property is condemned. Παρουσιάστηκε στο θέατρο Φούρνος.

Στο δάσος. Της Σοφίας Γιαννάτου. Παρουσιάστηκε στο θέατρο Φούρνος τον Απρίλιο του 2005.

Delirium Tremens. Του ιδίου. Παρουσιάστηκε στο Φούρνο τον Απρίλιο του 2005.

Η σχεδία της Μέδουσας. Του ιδίου. Παρουσιάστηκε στο Άλεκτον, στο πλαίσιο του Θεατρικού Αναλογίου 2005. Διάβασαν η Δήμητρα Χατούπη και ο Κ. Σφυρικίδης.

 

 

ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ

 

1985. Παράδοση τρίμηνου σεμιναρίου στο Θεατρικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών, σε τετράωρη καθημερινή βάση, με τη συμμετοχή 45 φοιτητών. Η εργασία αυτή επιδοτήθηκε από τη Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς.

1986. Παράδοση σεμιναρίων στα Χανιά, μέσω της Νομαρχιακής Επιτροπής Λαϊκής Επιμόρφωσης.

1987. Διάλεξη για τα νεότερα θεατρικά ρεύματα και παρουσίαση σωματικών και φωνητικών ασκήσεων σε ομάδα Πορτογάλων, μέσω του Εθνικού Ιδρύματος Νεότητας.

1988. Παράδοση εξαήμερου σεμιναρίου σε ηθοποιούς, στην Αθήνα, που οργανώθηκε από τη Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς και επιδοτήθηκε από την Ε. Ο. Κ.

1988. Παράδοση σεμιναρίου στη Χάλκη. Επιδοτήθηκε από τη Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς.

1988. Παράδοση σεμιναρίου σε τέσσερις ομάδες εκπαιδευτικών στα Χανιά και διάλεξη με θέμα "Το σύστημα του Στανισλάβσκι και οι νεότερες θεατρικές έρευνες". Επιδοτήθηκε από τη Νομαρχιακή Επιτροπή Λαϊκής Επιμόρφωσης.

1989. Παράδοση σεμιναρίου στο στέκι νεολαίας Κορυδαλλού μέσω της Ν.Ε.Λ.Ε. Αιγάλεω.

1989. Παράδοση σεμιναρίου με θέμα το μύθο του Οιδίποδα, στο Εργαστήρι Εκφραστικών Τεχνών της Μ. Πανούτσου.

1989-90. Ίδρυση του Studio Θεατρικών Ερευνών. Το Στούντιο λειτούργησε παραδίδοντας κύκλους σεμιναρίων με θέματα από την Αρχαία Ελληνική Τραγωδία και τον Σαίξπηρ. Το Στούντιο συνεργάστηκε για τον σκοπό αυτό, με Έλληνες και ξένους δασκάλους.

1991. Παράδοση σεμιναρίου στους Δελφούς με θέμα τον Οιδίποδα του Σοφοκλή, σε ανθρώπους του θεάτρου απ' όλη την Ευρώπη.

1991-92. Παράδοση θεατρικών μαθημάτων σε κωφούς με επιδότηση της Ε.Ο.Κ.

1992. Παράδοση θεατρικών μαθημάτων στο Κέντρο Επικοινωνίας Έκφρασης και Δημιουργίας στα Χανιά.

1994 -97. Διδασκαλία υποκριτικής στο Εργαστήρι Θεατρικής Εκπαίδευσης του Πολιτισμικού Νότου στα Χανιά.

1995. Παράδοση σεμιναρίου σε σπουδαστές δραματικών σχολών, στα πλαίσια του εκπαιδευτικού προγράμματος «Ιούλιος, μήνας θεατρικής εκπαίδευσης στα Χανιά» του Πολιτισμικού Νότου.

1994-2000. Καλλιτεχνική διεύθυνση και εισήγηση του εκπαιδευτικού προγράμματος πανελλήνιας εμβέλειας «Ιούλιος, μήνας θεατρικής εκπαίδευσης στα Χανιά».

1999, Οκτώβριος. Μικρό σεμινάριο στο Εργαστήρι ηθοποιών του Εθνικού Θεάτρου με θέμα «Η αρχή του τραγικού λόγου και της σύνθεσης».

2000. Άνοιξη. Παράδοση δεκαήμερου σεμιναρίου στην Κοζάνη, μέσω του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης.

2000, Σεπτέμβριος. Παράδοση δεκαήμερου σεμιναρίου στην Αθήνα για ηθοποιούς.

2000, Νοέμβριος. Μικρό σεμινάριο για δημοσιογράφους στην Πτολεμαΐδα, μέσω του Κ.Ε.Κ. Κοζάνης.

2000, Νοέμβριος. Παράδοση δεκαήμερου σεμιναρίου στην Κοζάνη, μέσω του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. της πόλης.

2002, Απρίλιος. Παράδοση σεμιναρίου στο Θέατρο ‘Εργαστήριον’.

2004. Παράδοση σεμιναρίου στην Κοζάνη με την πρωτοβουλία τοπικών φορέων.

2004. Παράδοση μικρού κύκλου μαθημάτων στο Θέατρο της Ημέρας στην Αθήνα.

2005-2006. Παράδοση μαθημάτων με τη μορφή σεμιναρίου στην Ανώτερη Σχολή Δραματικής Τέχνης «Η ΠΡΟΒΑ».

18-11-06. Ομιλία στον κινηματογράφο Τριανόν με θέμα «η Δεσποινίς Ζυλί» του Στρίντμπεργκ μετά την προβολή της ομώνυμης ταινίας του Alf. Sjoberg, στο πλαίσιο του αφιερώματος του Κέντρου Κινηματογράφου και του Εθνικού κέντρου βιβλίου.

16-6-07. Ομιλία στον Σύλλογο Αποφοίτων του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πατρών με θέμα «Ζητήματα σκηνοθετικής ανάλυσης-επιλογή σκηνοθετικών λύσεων». 

2007: Παράδοση διήμερου σεμιναρίου σε εκπαιδευτικούς σε συνεργασία με το Εργαστήρι Τέχνης και Λόγου του Παιδαγωγικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Αθηνών.

2007-2008: Συνεργασία με την Επιτροπή Ερευνών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων στο πρόγραμμα INTERREG III.

2008 (Ιούλιος). Παράδοση επταήμερου σεμιναρίου στο Κομμένο της Άρτας.

 

1993-2013: Κατά τη διάρκεια αυτής της εικοσαετίας, ο Θ. Εσπίριτου συνεργάστηκε ως καθηγητής υποκριτικής και σωματικού θεάτρου με το Τμήμα Υποκριτικής Θεάτρου-Κινηματογράφου του δημοσίου ΙΕΚ Αμαρουσίου, με το τμήμα Β.Α. in Performing Arts του Athens Metropolitan College του εκπαιδευτικού οργανισμού ΑΚΜΗ σε συνεργασία με το Queen Margaret University του Εδιμβούργου, με το Εργαστήρι Υποκριτικής «Άκης Δαβής», με το Acting Anatomy Studio της Ρούλας Πατεράκη και με τις Ανώτερες Σχολές Δραματικής Τέχνης «Αρχή» (της Νέλλης Καρρά), «Πρόβα» (της Μαίρης Ραζή), με τη σχολή του Γιώργου Κιμούλη, με την Ανώτερη Σχολή Δραματικής Τέχνης «Δήλος» (της Δήμητρας Χατούπη) και με την Ανώτερη Σχολή Δραματικής Τέχνης του Δήμου Αγίας Βαρβάρας (2005-2013). 

.


ΕΡΓΑ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗSite by Webrelations